PP&P (Pengajaran, Pembelajaran & Pentaksiran)

Salam 1 M.
hari ni berpeluang menjalan PP&P bersama pelajar2 tingkatan 1. nasib la dapat kelas hujung..kata kawan saya dulu kalau kelas pandai kelas Hero, kalau kelas hujung kelas Zero…namun bagi saya, semua pelajar adalah sama. mereka ada potensi masing2..saya mempelbagaikan kaedah dan teknik sahaja..kata2 semangat tetap dihamburkan kepada mereka disamping menceritakan sejarah suka duka zaman saya belajar dulu.

Agak kekok juga pada mulanya utk menjalankan PP&P ni..terasa juga penatnya kerana kelas hujung..mungkin semua tahu bila kelas hujung ni ada sebilangan pelajar yang memerlukan perhatian yang lebih..so, time menyediakan eviden, saya mesti perhati betul2..termasuklah spelling. bukan apa, takut salah spelling nanti tak boleh capai band pulak…he3..

apa2 pun selamat menjalankan PP&P kepada semua guru KHB dan pelajar2. saya sanjung hasrat lembaga peperiksaan kerana ini adalah satu kaedah terbaik untuk mentaksir pelajar2 kita…

wassalam..

wan ahmad kamal

3.30 am

About these ads

7 Responses

  1. Salam, dah boleh mula ke PP&P ni.. sekolah saya tiada berita dari JPN. Jadi tak mula pun untuk tingkatan 1.

    • dah kena mula…
      sepengetahuan hamba..penataran telah dibuat oleh pihak lembaga peperiksaan di seluruh negara..peringkat JPN pun telah dibuat oleh sektor penilaian dan peperiksaan masing2…
      terima kasih.

      • tulah bila dilihat dari DIC. Bab 1 dah ada soalannya. Sekolah saya tidak menerima sebarang dokumen. kalau nak mula boleh ke saya menggunakan Dokumen item yang telah saya download dari internet (dari negeri lain) ada 2 set DSP dan DIC. Untuk pengetahuan AJ saya mengajar di KL. Harap boleh membantu jika saya mempunyai kemusykilan.

  2. ASSALAMUALAIKUM…
    BILA WEH NAK START PENTAKSIRAN KE SEKOLAH BAGI TG 3

    • saya mendapat maklmuman proses penyelarasan kerja kursus di Kelantan akan bermula pada 1 Julai dan berakhir pada 12 julai 2012. Untuk lebih molek, bolehlah berhubung dengan penyelaras yang akan daang menyelaraas di sekolah Tuan. Semoga usaha ini akan menyempurnakan konsep dan kerangka PBS yang telah diterakan semasa taklimat penataran yang lepas.

  3. saya baru buka laman web ini,tahniah africk jinggo,banyak bahan-bahan dalam laman ini yang membantu saya…member dari utm..( sph mpti-utm 1997)…hebat mike.

  4. Salam..pbs utk form 2 mcm mna ekk…kaburrr…
    Ada contoh rpt..instrumen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 43 other followers

%d bloggers like this: