• Aku Bernama Africk Jinggo

    aku photo zul_zpsf2829d04.jpg
    Seorang guru yang mengajar Kemahiran Hidup Bersepadu. Mendapat pendidikan menengah di Sekolah Menengah Teknik Terengganu pada tahun 1982-1983. Setelah tamat SPM, Melanjutkan pelajaran ke UTM di dalam bidang Elektrik Kuasa. Namun begitu nasib saya kurang baik, saya terpaksa menamatkan pengajian tanpa ijazah atau diploma. Sekali lagi saya mencuba nasib menyambung pengajian saya ke UiTM (dulu ITM). Sekali lagi nasib tidak menyebelahi saya, saya tidak dapat menamatkan pengajian saya. Setelah itu saya memohon untuk mengikuti kursus perguruan asas di Maktab Perguruan Teknik, Kuala Lumpur. Setelah tamat kursus, saya ditempatkan di sebuah sekolah di Kuala Lumpur. Saya mencuba nasib sekali lagi dengan memohon memasuki UTM dalam program kembar UTM dan MPTI. Saya telah menamatkan pengajian saya di UTM Skudai dan mendapat Ijazah Sarjana Muda Teknologi Serta Pendidikan(Kemahiran Hidup) pada tahun 1997.

  • Hit Counter

    • 897,445 Semenjak Jun 2007
  • ICT dalam Kemahiran Hidup

  • Khas Untuk Pentaksir Sekolah

  • RSS berita harian

    • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.
  • Komen/Cadangan Yang Diterima

    RUZIYAH BT MOHD YUNU… on JADUAL SPESIFIKASI UJIAN KEMAH…
    aiman on Kerja Kursus KHB
    ipah on Lakaran Projek
    saloma ambo on JADUAL SPESIFIKASI UJIAN KEMAH…
    syjam on Reka cipta tingkatan 3 @ Modul…
  • Bertukar-tukar Link dengan Blog Kemahiran

    Copy dan paste kod di bawah di widgets blog anda Blog kemahiran hidup
  • Copyright

    All images are copyright of their respected owners and creators. All pictures are taken from the other site of the internet, magazine, newspaper and other media. But if you don't like your pictures to be online on my website, please email me at zaizulan@hotmail.com. I will remove this pictures immediately.
  • Dari mana Anda

    IP
  • aktiviti

  • Maklumat Baru

  • link

  • Categories

  • Meta

  • Advertisements

Memori MPTI/UTM

Apabila amin masuk ke blog ini, teringat le lagi aku pada rakan2 lama yang sama2 kat MPTI dan UTM dulu. Di mana kalian semuanya….???? Berhubung le antara kita. Kita sudah lama terpisah… dengan membawa haluan masing2…. namun tekad kita tetap sama…!!!!

Sesiapa saja yang ada berita tentang rakan2 kita, war2kan le…… Untuk mengingatkan kembali antara kita… saya minta izin untuk memaparkan wajah2 kita semua….!!! tq

Advertisements

8 Responses

  1. tq bae, dapat gak tengok gambo sesaing. mane la deme deme tu semua ek, yang posting pahang ni ada gak la jumpa sekali sekala.

  2. tak tahu le…… deme2 dah jadi pegawai kut…. Salamon dah jadi orang kuat PPk kut! Salmiah Jaba dah jadi pentaksir kebangsaan…!!!!!
    Selamat berja semuanya…!!!!

  3. Saya yakin dan pasti rakan2 yang sama dengan saya kat UTM semuanya sedang menunggu untuk dilantik ke DG44.!!! TAHNIAH semuanya……!!!! Hadiah satu kenaikan pun sudah berjalankan…??? bersyukur le….!!!

  4. Assalamualaikum! seronoknya jumpa blog ni. Lama sangat tak dengar cerita,kekadang tu ingat juga kekawan lama tapi maklumlah sibuk dan menyibuk tak dapat nak contect. Saya di SMKA Maahad Hamidiah, Kajang, jika berpeluang singgahlah makan sate!

  5. Salam MPTI-

    Saya pun bekas pelajar mpti tapi tak masuk utm, dalam gambar tu ada le saya kenal, janom,nadzomi,razak , no hp razak n nadzomi adale , nak no hubungi hamba di di blog ini
    tq

  6. salam
    sy merupakan pljr kemahiran hidup UPSI. saya sedang membuat kerja khusus berkaitan dgn KEMAHIRAN TEKNIKAL DALAM KURIKULIM..ADA TAK SAPE BOLEH BANTU DAN TUNJUK AJAR.
    MAKASIH..

  7. aku 92 -94 di mtp
    zaman rahman

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: