CADANGAN COVER FAIL PBS DOKUMEN STANDARD PRESTASI

COVER FAIL SHOWCASE

TEPI FAIL SHOW CASE

PENYELANG FAIL SHOWCASE

COVER FPM

TEPI FAIL FPM

PENYELANG FPM

About these ads

17 Responses

  1. TERIMA KSIH ATAS PERKONGSIAN INI. ALLAH SHJ YANG MEMBALASNYA.

  2. Assalamualaikum..
    En. Africk Jinggo,
    1. Kiranya bleh gna trus la ya cover fail dri Cikgu Azmi utk digunakan di sek?
    2.Setiap murid akan ada fail individu utk dimsukkan eviden kan,so itu fail perkembngan murid tu la ya?.tq

    • saudara As.
      Kulit fail ini merupakan cadangan daripada cikgu azmi. saya syorkan bawa berbincang di dalam mesyuarat jawatankuasa PBS sekolah, sekiranya mesyuarat bersetuju, boleh la gunakan. lagi satu, kena edit juga sebab ada logo dan nama sekolah cikg azmi tu..so edit la ye..

  3. update.
    kepada semua pengunjung dan ‘pengopi tegar’..he3…saya update sedikit design cover, tepi cover (saiz memang ngam dgn ring fail 1″) dan penyelang bagi FPM dan FS. Harap dapatkan keputusan dgn j/kuasa PBS sekolah dulu sebelum digunakan. Pihak kami tidak bertanggungjawab (disclaimer) sekiranya berlaku apa2 akibat dari penggunaan design2 ini..nanti Tok Hakim marah, saya tak tahu ..huhuhu…Harap maklum.

    • assalamualaikum, rasanya lambat tahu apa yang terdapat dalam laman web ini, dah selesai buat semua kat sekolah baru tahu tapi tak apalah. Yang penting apa kerja kita buat hendaklah mengikut apa yang dipersetujui dalam mesyuarat Jkuasa Induk sekolah kerana setahu saya banyak sekolah yang belum buat mesyuarat Jkuasa Induk ini lagi. Guru KH hendaklah merujuk terus SUR PMR selaku SU PBS. Kalau diikutkan jadual, Mesyuarat itu sudah Kali ke2 dah lo ni. Pelaksanaan PBS untuk Ting 1 memerlukan kerjasama dari semua guru KH bukan terhad kepada Guru KH ting 1 sahaja. Disyorkan biar semua guru KH mengajar di Ting 1 walaupun untuk satu kelas untuk merasai apa itu PBS terkini. Wasalam

  4. TQ ATAS BANTUAN INI… NAMPAK SIKIT JALAN NAK BUAT…KALAU ADA BAHAN TERKINI KONGSI LA LAGI…

  5. salam….sy nak tengok cth cover fail tu sume tp malangnyer format xsama dgn yg saya…saya nie old fesyen sket pakai word 2003 lagi…minta jasa baik ley tak bagi saya cth cover tu sume dalam format word lama….just utk rujukan…mana tau lagi terbaik dari yg saya dah buat….sek saya dah buat da then sekiranya nak tengok saya sedia utk berkongsi…ley la bagi email t sy boleh sendkan….tq

    • maz. bentuk cover terpulang kepada jawatankuasa pbs sekolah anda. yang diuploadkan disini sekadar contoh sahaja. namun ramai yang berminat kerana ianya telah disediakan. menjimatkan masa.
      sekian.

  6. salam cg…..terima kasih byk2,sangat membantu, ct mengajar khb pertanian dan maths Form 1….rasa terbeban jugak,apa pun ct cuba menjadi perintis yang terbaik untuk cg2 yang akan datang, tq

  7. salam cikgu… sya nk tanyer la ape beza FPM dan fail showcase… yg sya faham setiap pelajar mesti ade fail FPM yg menyimpan evidens terbaik setiap subjek? bagaimana pula fail showcase? mohon penjelasan

    • wassalam.
      Fail Perkembangan Murid (FPM) adalah fail yang digunakan untuk menyimpan eviden-eviden setiap pelajar. Fail Showcase (FS) pula adalah digunakan untuk menyimpan eviden terbaik.

      kebiasaannya, seorang pelajar akan disediakan satu FPM untuknya. FS pula boleh bolehlah disediakan samada kepada setiap guru atau setiap pilihan KHB atau kesemua kelas. Kaedah penyediaan FPM dan FS adalah ditentukan oleh Jawatankuasa PBS Sekolah. Sila rujuk kepada pegawai2 di Lembaga Peperiksaan untuk keterangan lanjut.

  8. As salam cikgu. saya mohon izin untuk menjadikan contoh cover fail pbs cikgu.

  9. surie..diizinkan..semoga mendapat rahmat dariNya..

  10. bagaimana pulak soalan yang dikeluarkan oleh lembaga peperiksaan?dah keluarke? kalau tak silap masa kursus diberitahu ada 2 pentaksiran, pbs dan pentaksiran berasaskan pusat.

    • saudari zana,
      saya pun dimaklumkan sedemikian. Ada Pentaksiran Sekolah (PS) dan Pentaksiran Pusat(PP). PP akan diupload di web Lembaga. So, kita sama2 tunggu.

  11. terima kasih atas perkongsian ilmu yg sangat bermakna. pasal pbs banyak yg dapat dikongsikan

  12. tq very much…sy mintak izin guna design cover ni,ye..
    mg akan dpermudahkan sgla urusan tuan d dunia dan akhirat.. =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 43 other followers

%d bloggers like this: