REKA CIPTA KHB

hari ini mengajar lagi…rasa tak sempat nak bercuti kerana dah seminggu berada bersama Lembaga Peperiksaan bermesyuarat..

Nasib baik kerana hari ni kelas yang diajar ialah kelas yang paling pandai sekali. 3 Juara. Pelajarnya..biasalah skima skit..tapi kita boleh join.
Pelajar skima ni kena tahu gak cara nak tackle dia orang. Apa yang saya pakai ialah kaedah ‘drive the passanger’..ala..lebih kurang macam ni la…kena bagi arahan dulu baru jalan..

saya tekankan, semua kemahiran penggunaan bahan, alat tangan dan mesin telah diajar semasa mereka di tingkatan 1 dan dua. Reka cipta adalah lanjutan daripada tajuk reka bentuk dan penghasilan projek di tingkatan 1 dan 2. saya yakinkan mereka bahawa jig saw masih lagi sama, portable drill masih tak berubah, pisau pemotong perspek tetap warna yang sama dan macam2 lagi. begitu juga dengan kayu, plywood, mounting board, mdf dan sebagainya..baru lah mereka tersenyum dan mulalah membuat langkah pertama…UTP…Ukur, tanda dan potong…tapi mesti ingat..ikut lakaran yang telah dipilih…

WAN AHMAD KAMAL

About these ads

2 Responses

  1. alamk lu,,gang ganas le skunk,,, wa cm ni gak

  2. hehehehe just ready….to UPSR ….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 43 other followers

%d bloggers like this: